30 april

Redan torsdag?
Åh, nu har jag såhär i ryggen igen att den inte går att sträcka på och inte heller att böja på, asdrygt och ont gör det. Det är blä!
Nu är det väl dags att få klart arbetet om FaluKoppargruva ^^ och Idrotten, men den är jag på god väg med, 10 sidor än så länge men där inräknat framsida och grejer..

Någon som har något bra argument för att inte träna konditionen? Help me =)

Har iallafall varit nere på stan och lunchat med pappa nu, buffe på en china-thai resturang. Det är så stört gott! =) Var på biblioteket och införskaffade lite lånelitteratur om gruvan och jag hade även klarinettlektion, mindre kul, och gick lagom bra.. menmen. och en kexchoklad hjälpte mig att ta mig hela vägen hem..

Nu får Sonata Arctica hjälpa mig att skriva klart rapporterna! =)

Tjipp


Valborg..

..är det imorgon, kul liv. Jag förstår inte varför det ska vara sånt ståhej just för det... okej, det är mysigt att titta på en rishög som brinner.. men långtråkigt.. det går i några minuter. Och okej, man kan lyssna på när det sjungs "VINTERN RASAT UT BLAND VÅRA FJÄLLAR, DRIVANS BLOMMOR SMÄLTA NER OCH DÖ...." men behöver man göra så jättestort grej av deT? :P Man får bara massa myggbett och grejer. Btw har jag fått årets första myggbett, kliar som bara den, jag brukar få stora svullna bett som kliar jättemycket i början av sommaren och sen lungar det ner sig (källa: mamma-igår) och det stämmer nog!

Ja, imorgon kväll då.. jag funderar iallafall på att satsa på en film och smörpopcorn för mig själv i soffan!

Utseende?

Mitt hår är platt, tunnt, för tillfället långt och allmänt.. svenskt.. :P Haha, och jag gillar det inte at all... usch! Samtidigt så vet jag inte vad jag ska göra av det...jag brukar ofta klaga på det, ja^^

Jag är inte en sån person som lägger 1,5 timme varje morgon på mitt utseende och det enda som faktiskt får tid är mitt hår, men ändå så brukar jag inte göra något av det, låter det oftast vara som det vill eller  klämmer i en hårnål för att hålla luggen från ögonen. Smink - no way, kläder - tar på mig det jag känner för, mjukisbyxor som jeans, ofta med en tight tröja/linne till... en vanlig morgon fixar jag egentligen på under 15 minuter, utan att stressa. Då
- Går jag upp
- Tar jag ev. en snabb dusch
- Sätter jag på mig kläder
- Trycker jag i mig lite frukost, tycker inte om
- Och så borstar jag tänderna
Klar!

Ansiktet är som det är, vatten och så är det klart.
Håret får en snabb blick i spegeln och eventuellt hårnål, men ingen borste.
Undrar hur jag kommer vara om nått år.. kommer jag ha förändrats på det området nått...? Antagligen inte ^^

Jag säger inte att jag inte tänker på mitt utseende, för då skulle jag ljuga, men jag är inte utseendefixerad. Det finns så mycket större problem i världen än hur man ska se ut, om man har tillräckligt många lager smink, om man lyckats dölja den enstaka finnen till 100%, om man hinner med en dusch varje morgon (vilket inte ens är bra för det torkar ur huden), ja, det finns hur mycket som helst... Och jag har inte samvete att varenda morgon tänka på det, fixa mig, sminka sig... you name it. Inte när det samtidigt finns de som knappt har mat för dagen, sover på marken utan en filt ens, inte får gå i skolan eller aldrig får uppleva att vara barn utan arbetar ifrån att de är såpass gamla att de kan gå själva. Det känns själviskt, bekvämt och bortskämt att då lägga så stort allvar i så värdsliga saker, jag vill att människor ska tycka om mig som jag är, utan tre lager smink och perfekta kläder varje dag.

************************************

Igår när vi satt hos Bullis kom vi in på nått sätt på svininfluensan och en person utbrister "Men den skiter jag väl jag i, det är inte så farligt" (ungefär), jag är säker på att det finns många fler som tänker precis likadant, men det är bara för att den är så långt borta! Skulle den komma till Sverige så skulle synen förändras totalt! Vi i Sverige är alldeles för insnöade i vårat alltför bekväma liv som vi vill ska vara perfekt och för att få det perfekt vill vi ha materiella saker, och värdsliga rikedomar. Och det är väl någonting som vi i Svergie är väldigt bortskämda med, men vi märker inte ens av det! Inte jag iallafall, jag kan erkänna att jag tycker det är en självklarhet med mat i kylskåpet, en säng att sova i, tak över huvudet och blablabla, som för oss är självklarheter! Men det finns så många fler som tycker att det är jätte lyxigt. Och visst, det skulle vara jättesvårt att lämna det livet vi lever i just nu, men jag skulle må bra av att få leva lite enklare och på samma gång se till att någon annan får det lite bättre, visst, det skulle säkert vara riktigt jobbigt, men i slutändan skulle jag och säkert andra också, må bra av det, av att dela med oss och hjälpa andra med det vi kan...
Vi alla är ju människor, svenskar har inte större behov än andra, det är bara vanor, vanor och BEKVÄMLIGHET framförallt. Men vi är inte beredda att släppa det och det är ett problem. Inte bara för moralen (som inte finns^^) utan även för miljön, ingen vill ju ha det sämre än andra och vi som har det bra/bäst vill inte få det sämre, och ska alla ha det bra, på den nivån vi är nu?! Då kommer världen att gå under..

..om alla människor varje morgon skulle ta en 20 minuter lång dusch, blåsa torrt och sen platta håret. Och sedan konsumera mängder av kläder och smink, det är ohållbart! Och jag är inte bra på det heller, jag har på tok för mycket kläder.. och alldeles för mycket kläder jag inte ens använder..!

Usch JAG måste bli bättre på det här, VI måste bli bättre på det här!


Nu blev det här inte lägget inte alls vad jag hade tänkt, men skitsamma.. tänk till lite =)
Kram

Andas rätt!


Bakade en marängtårta till Bullis och så åkte vi dit och så grattis, det var riktigt trevligt må jag säga! =)

Vi upptäckte att det inte är det lättaste att andas ut genom munnen och in genom näsan - samtidigt, men jag och Ollars fixade det, och med tiden även Fluff! =) Hihi, roligt och det bjöd på många gapskratt! Och nu gissar jag på att du också har testat det, så visst är det inte så lätt? ;O

Måste även visa min frisörtalanger.. icke frisörtalanger xP Men med lite fantasi kommer man en bit. ^^
Bilden är från i fredags, jag satt hemma och hade jättetråkigt.. ^^




Ja, och vi kan ju konstatera att sommaren nu är här för att stanna, barfotaväder är det, och det är väder för att vara ute alla ljusa timmar + lite till egentligen.. om man bara inte led av mörkerrädsla.. eller det är tråkigt att vara ute själv också, det går bättre annars =) ^^

Ja, vad har jag mer konstaterat idag..? Det är mycket pollen ute i luften! Jag har aldrig varit allergisk när jag var mindre, inte mot någonting.. men förra året smällde det till och så var det gräs, nu så misstänker vi att det även rör sig om pollen, alltså inte bara gräset när det blommar som mest.. blommar gräs?. Iallafall så är det rinnande näsa, kliande ögon och nysningar man får stå ut med när man sticker näsan utanför dörren, men det överlever jag nog =) Till och med jag är glad att det börjar bli sommar, även fast jag stark ogillar värmen, men jag längtar efter att kunna bada varenda dag, ligga i gräset i skuggan och läsa, inte behöva hålla några tider, eller okej, kanske några^^ Ajapp, kul! =)

Fundilurar på att lägga mig och läsa en stund.. börja på en av de nya böckerna.. så snart jag läst ut den jag håller på med, den är späääännnande! =)

natti

Ett steg fram, två tillbaka

Det är tre steg till platsen där min mattebok ligger uppslagen, men dit tar jag mig intE? Däremot så går jag hela vägen tilll köket för att hämta en chokladbiskvi, för att kolla vad som lät och nu senast hämtade jag välling. Så sitter och dricker/äter välling nu, yummi =) 16 åring där både kaffe och välling går ner.. :P Började med kaffe när jag var två år, vällingen tog jag upp för några månader sen.. det är helt okej gott, men inte i för stora mängder =)

Jag är konstig.. jag vet.. ^^

Men det var inte det, utan hur kan de få stegen till matteboken vara så mycket jobbigarE? Dags att ta sig dit snart nu.. !

Elin

Studievecka

Den här veckan består av fyra studiedagar och en röd dag (fredag), så det blir ett litet extra lov, men såklart bara för oss på den skolan jag går..^^ Så lite tråkigt att det bara är vi som är lediga.menmen..

Det är fyra studiedagar som enligt våra lärare är hemstudiedagar och de överöser oss med arbeten, varje lärare för sin kurs och tänker att nu har ni en hel vecka på er att jobba utan att bli störda typ.. men de som är problemet är ju att de bara ser sin egen kurs..suck ^^ Så har väl lite att göra.. ska väl skriva klart idrotten, skriva en historia-rapport och räkna matte, för det är det som måste vara klart när vi kommer tillbaka v.19, men annars så blir det en lite halvchill vecka, =)

Studiedagar tycker jag om, men inte hemstudiedagar.. då får man inget gjort.. :P
Men Nirvana hjälper mig just nu.. så ska väl byta fönster, öppna word och börja skriva om FaluKopparGruva.. kul ^^

Brb

Elin

Dance


Åh vad mycket jag verkligen skulle vilja vara med och göra nått sånt här, skulle vara så sjukt roligt! Den när de "fryser" i flera minuter och sen bara fortsätter som att ingenting har hänt, något sånt skulle jag aldrig fixa att vara med på, skulle bara börja skratta^^ men det här däremot! =) Roligt!!

Konserter

Japp, i lördags och söndags hade vi konserter. På lördagen här hemma men på söndagen åkte vi iväg till Rättvik och spelade i Rättviks kyrka.. Åkte härifrån ganska tidigt, bowlade, åt god mat, repade och sen hade vi konserten.

Anyway..

Jag åt hamburgare med grejs, det var gott! =) hade förväntat mig någon McDonalds kvalité, eller lite snabbmatsaktigt, men som ni ser så var det inte det! =) Mys!


I Rättvikskyrka, på repet...

Trevligt.. på måndagen var jag med Daniel! =), barfota i det solvarma gräset, volleyboll, badminton =) och jobbade lite matte^^ Åkte till Katta på kvällen och grattade.. =)

/Elin

Måste bara länka igen, samma som vi spelade ^^ =)
fast trumkompet på videon kommer inte fram alls :S vi hade mycket mer power i det.. eller så kanske det var för att jag satt framför trummorna precis :S det är svårt att veta hur det låter utåt när man sitter däruppe mitt i det.. :P



Algebra?

Hej hallå! Algebra? Andragradsekvationer? FÖRKLARA FÖR MIG TACK!
Jag har nästan alltid haft lätt för matte.. men tydligen till en viss gräns, närmare bestämt Algebra B... bläk! Och imorgonbitti har vi matteprov.. jag förstår ju inte någonting! =/ Till och med kemin fixade ju sig idag, så då var det ju klart att matten också säkert skulle fixa sig, att den bara retats lite.. men så var inte fallet! Matten retas fortfarande...  men våran saltsyra + Aluminium blandning står iallafall fortfarande kvar i kemilabbet och puttrar ut gas.. får se hur det ser ut imorgon.

Jag har även idag insett att kemi är verkligen inte min starka sida.. vi hade till och med en extra repetitionsgenomgång idag, 5 pers typ ^^ (de andra hade samma lektion förra veckan) och jag förstod inte ett piss på ren svenska. VADÅ Molmassa, vadå mol/dm3, vadå molar? VADÅVADÅVADÅ? Förklara även detta för mig tack! (Ullis berättade för mig idag vad mol är, helt enkelt och som de alla andra sagt förut, men idag tror jag faktiskt att jag fattade! Litegrann alltså.. men än är det långt kvar tills polletten trillar ner)

Nej, tråkig skoltjafs..

På fredag har jag också nationella i engelska.. "writing", och jag hoppas VERKLIGENVERKLIGENVERKLIGEN att det kommer gå bra =(

Nej, tillbaka till matten.. är väl bäst... Hej, kom och hjälp mig!

/Elin

söndag

Okej, etologin är inlämnad, engelskan likaså, då var det bara ett personligt brev kvar då... att det ska vara så svårt!?!? Kommer inte på ett ord att skriva.. =/

Dagen igår spenderades med Daniel, var ute, passade lite volleyboll, såg på två filmer på kvällen, skönt att bara ta det lugnt! =) Jag har nå skit i nacken, eller det bränner/sticker till och sådär väldigt ofta, ont gör det.. bläk!

Näe, ska poppa en ny påse med smörpopcorn och försöka komma någonstans med det personliga brevet.. -.-'


Elin

Länkar

lagt till endel länkar nu och länkat till några vänners bloggar och bloggar som jag oftast läser =)
INte alla, men endel =)


nY headeR


(klicka för större bild)


Bort med den gamla header,dit med en ny. DAgen till ära..

Lov..

Jag får spunk! Jag har lov men ändå sitter jag nu och skriver på skolarbeten.. men anledningen är för att de ska in innan lovet är slut, alltså senast söndagkväll...
Kul, en engelska novell med titeln "Face Your Fears" och en etologirapport om portugisiska vattenhundar.
Roligt.. ^^ Jag är inte riktigt mig själv känner jag...

Nu vet jag inte vad jag hade tänkt occh skriva, så skiter i det..

/E

Påsk och sådär

Ja nu är väl ändå påsken öveR? Fast påsklovet är vi i mitten av =)

Skärtorsdagen spenderades till största delen i bilen, kom fram till Farmor på kvällen.
Långfredagen spenderades därpå det lilla stället.. :P Hade inte så roligt
Lördagen var vi på bröllopp! =)
Lördag natt resa hem igen.
Söndag Daniel 20 år! =)
Måndag Anna 17 år ! =)
Tisdag Cornelia 15 år! =)

Och nu är det lov.

Fawlty Towers

Den här episoden är rolig! =) Också den som vi spelade upp i 9:an på engelskan.. kul ^^

Fortsättningen finns också på YouTube, 4 klipp så har du sett hela episoden =)

Jag, Ullis och Olle såg på Fawlty Towers i skolan i fredags, mys! =) Och så fick vi sällskap av Martin också! och Lewi och Max en stund =) Så ska vi ha seminarium om det imorgon, eller, jag Ullis och Kalle ska! =) Det blir bra, har en bra lärare i engelska, känner mig trygg då. Till skillnad från seminarierna vi hade i svenska, död åt dem x_X

/Elin

Fullmoon - Sonata Arctica



Ja, jag har verkligen fastnat på den här låten, så underbart mysig! Repeat sen i onsdags eller nått, underbart! =)

Summertime?

Ja, till och med Elin börjar bli sugen på sommar nu. Och det kändes att den var på väg när jag och Daniel var ute och passade volleyboll i trädgården idag. Visserligen var det väldigt blött, och jag blev rejält blöt, men det var roligt iallafall! =)
Och att det var blött var inget större problem, in och av med strumporna och byta kläder bara =)

I tisdags hade vi en undebar dag i skidbackarna Trysil och i onsdags så vad det dags för det årliga 1 april badet, lång tid tog det innan vi tog oss igenom isen, men duktiga var vi =) Jag och Emil alltså ;)

/Elin

Back on track

Nej, bestämde mig för att den här bloggen får leva ändå.. varför inte liksom?!
Så nu är jag tillbaka, men garanterar inte så regelbunda uppdateringar.. det visar sig.. =)

RSS 2.0