Blurbullar
Solskensbullar, vaniljbullar, sockerbullar, kondisbullar.. kalla dem vad du vill, för mig är det iallafall
Blurbullar:
1 pkt jäst
smula
100 gr margarin
3 dl mjölk
smält margarinet, blanda med mjölken - 37 grader
När det är 37 grader - blanda med jästen så att allt löser sig.
1 dl socker/vit sirap
½ tsk salt
ev. lite kardemumma
blanda i det.
9 dl mjöl
börja med 6 dl, blanda med trägaffel till en smidig deg.
Blanda en påse vaniljkräm/gör egen.
Låt jäsa 30 min
dela degen i 24 bitar, gör bollar och låg på en plåt.
Låt jäsa 15 min
Gör ett hål i varje och häll i lite vaniljkräm.
Låt jäsa 10 min.
Pensla med ägg.
Ugn 5-10 min, ca 250 grader.
Låt svallna på galler under bakduk, pensla sedan med smält margarin och doppa i strösocker.
Nu ska mina ut ur ugnen =)
(Bilden är från förra gången jag bakade dem)
Blurbullar:
1 pkt jäst
smula
100 gr margarin
3 dl mjölk
smält margarinet, blanda med mjölken - 37 grader
När det är 37 grader - blanda med jästen så att allt löser sig.
1 dl socker/vit sirap
½ tsk salt
ev. lite kardemumma
blanda i det.
9 dl mjöl
börja med 6 dl, blanda med trägaffel till en smidig deg.
Blanda en påse vaniljkräm/gör egen.
Låt jäsa 30 min
dela degen i 24 bitar, gör bollar och låg på en plåt.
Låt jäsa 15 min
Gör ett hål i varje och häll i lite vaniljkräm.
Låt jäsa 10 min.
Pensla med ägg.
Ugn 5-10 min, ca 250 grader.
Låt svallna på galler under bakduk, pensla sedan med smält margarin och doppa i strösocker.
Nu ska mina ut ur ugnen =)
(Bilden är från förra gången jag bakade dem)
Vad tycker du? =)
Trackback